Toužila se uzdravit a uvěřila kartářce. Žena se i zadlužila, aby sehnala milion

Několik let za mřížemi hrozí 60leté vykladačce karet za to, že měla podvést jednu ze svých klientek v tíživé životní situaci. "Obviněná žena vydávající se za kartářku využila špatného psychického a zdravotního stavu mladší ženy, která se na ni obrátila s žádostí o pomoc," upozornila mluvčí policie Iva Kormošová.

Nemocná 36letá žena tak moc věřila v zázračné schopnosti kartářky, že se zadlužila nejen u svých známých, ale ještě jí vznikla pohledávka u banky. Během půl roku vyplatila "léčitelce" přes 1,1 milionu korun.

[chooze:article;value:497286]

​Slibovaný ozdravný rituál ale nefungoval, jak měl. Klientka tak chtěla veškeré procedury ukončit. Kartářka na ni však v tu chvíli začala naléhat. "Obviněná ji opakovaně přesvědčila o pokračování léčby, která se nesměla přerušit kvůli tomu, že by tím přinesla neštěstí nejen sobě ale i svým nejbližším," vysvětlila Kormošová.

Nakonec se obě ženy dohodly na vrácení peněz. Poškozená žena však doposud žádný finanční obnos zpátky nedostala.

Policisté při prověřování případu zjistili, že obviněná žena už byla za stejný trestný čin v roce 2017 odsouzena k tříletému pobytu za mřížemi. Tehdy od jednoho muže a jedné ženy pod záminkou provedení rituálu "přitažení" výherních čísel ve Sportce vylákala částku téměř 800 tisíc korun. "Pokud soudce uzná obviněnou ženu vinnou, může ji poslat na 2 až 8 let do vězení," upozornila mluvčí.

Podvodníci používají nejrůznější triky. Všechny mají připravit lidi o peníze (3/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.