Šikana na Slovensku: Spolužačky měly nalít 12leté školačce chemikálii do pití

Děvčeti měly spolužačky nalít dezinfekční přípravek do vody během tělesné výchovy. Školačka se následně napila a museli ji hospitalizovat v dětské fakultní nemocnici v Banské Bystrici, napsal web tvnoviny.sk.

"Na dětské pohotovosti jsme včera přijali 12letou dívku, která požila čisticí prostředek na bázi chlóru. ORL vyšetření neprokázalo popálení sliznice. K vyloučení poškození zažívacího traktu dnes přistoupíme ke gastrofibroskopickému vyšetření," informovala v úterý mluvčí nemocnice Jana Petríková. Školačka je ve stabilizovaném stavu a není v ohrožení života.

[chooze:article;value:500345]

Policie podezírá tři spolužačky, které mohou za celým incidentem stát, napsal web topky.sk. Problémy s nimi údajně měly i další děti. "Policie v Banské Bystrici obdržela trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu pokusu ublížení na zdraví a v současné době případ vyšetřujeme," sdělila policejní mluvčí Mária Faltániová.

Škola se k případu nevyjadřuje. Chemikálii měla děvčata vzít z vozíku uklízečky. Dvanáctiletá dívka byla podle známých na škole teprve rok a dlouhodobě čelila šikaně. 

Těžkou šikanu škola podcenila, tvrdí inspekce o základce v Jihlavě:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.