Pokračuje soud s Ferim. Pokusil se o sebevraždu, potvrdily znalkyně

Jednání začalo v devět hodin. Dominik Feri se líčení zúčastní. Ale při příchodu odmítl cokoliv komentovat. Prý s ohledem na to, že je dnešní část jednání neveřejná.

Dopoledne byla totiž vyslechnuta znalkyně k vypracovanému posudku na jednu z poškozených a soud zajímá i to, jaký dopad mohlo mít údajné jednání Dominika Feriho na jejich život. A to jsou podle soudu citlivé informace, u kterých předsedkyně nechce přítomnost veřejnosti. Podle soudních znalkyní se Feri skutečně minulý rok pokusil o sebevraždu a v současnosti bere antidepresiva.

Kauzu Dominika Feriho otevřel soud v únoru. Tehdy vypovídal bývalý poslanec i svědkyně. Feri, tak jako v úterý, odmítl svou vinu. Mimo jiné tehdy poukázal i na několik případů, které mu policie kladla za vinu, ale žalobce je odložil.

[chooze:article;value:491451]

Exposlanec je tedy obžalovaný ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj, ke kterému mělo dojít údajně v kanceláři Poslanecké sněmovny. Právě s dívkou, která jím měla být napadena, štáb TV Nova před časem mluvil a dozvěděl se, že se měl Feri snažit dívku osahávat a líbat, i když to nechtěla.

Ferimu hrozí až desetileté vězení. V minulosti připustil, že se mohl nevhodně chovat, a i dnes se za to znovu omluvil. Když kauza vypukla, složil mandát poslance a odešel z TOP 09. Jednání u Obvodního soudu pro Prahu 3 má pokračovat ve čtvrtek a soud nevylučuje, že by mohl padnout rozsudek.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.