Marek († 44) zahynul při práci v lese. Otce dvou dětí pohřbily kořeny stromů

Slovenští policisté prošetřují tragédii, která se v uplynulých dnech stala v lese nedaleko obce Sása v okrese Zvolen. O život přišel otec dvou dětí. Zaživa ho pohřbil vyvrácený vysoký strom, jehož kořeny vytrhly ze země masu hlíny a zanechaly po sobě díru. Marek do prohlubně spadl, zavalilo ho to, informuje portál Nový Čas.

Kolegové Marka nedokázali vyhrabat. Dostat muže ven bylo mimořádně náročné i pro hasiče. "Průzkumem bylo zjištěno, že jde o zavalenou osobu kořenovým koláčem o rozměrech 5 x 3 metry," vysvětlila krajská mluvčí hasičů Júlia Zeleňáková.

Celý zásah zkomplikoval fakt, že neštěstí se stalo ve špatně přístupném terénu, kam se kvůli podmáčené půdě nedostala ani hasičská technika. Členové záchranných jednotek tak museli zhruba 400metrový úsek k zavalenému muži zdolat pěšky. Když ho osvobodili, byl už po smrti.​

[chooze:article;value:437535]

​"Přivolaní záchranáři bohužel na místě zásahu konstatovali úmrtí muže pro zranění neslučitelné se životem," řekl televizi Joj Andrej Hirjak z operačního střediska záchranářů.

Smrt Marka jeho kolegy otřásla. Někteří z nich využili i pomoc psychologa. Po muži zůstaly dvě děti, syn (16) a dcera (14). Před Vánoci se s nimi a s dlouholetou přítelkyní Andreou přestěhoval do nového rodinného domu. "Přemýšlíme, že na daném místě vytvoříme památník. Snažíme se nyní rodině pomoct zejména s organizací pohřbu," sdělil novinářům starosta obce Sása Zoltán Prokein, který Marka osobně znal, a celá událost ho tak silně zasáhla.

O okolnosti tragédie se nyní zajímá i policie. "Bylo zahájeno trestní stíhání pro přečin usmrcení. V případu probíhají procesní úkony. Nařízená byla i pitva, výsledky zatím nejsou k dispozici," informovala krajská policejní mluvčí Petra Kováčiková.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.