Žena z Olomoucka měla utýrat psa. Uhynul hladem a žízní

Tělo velkého extrémně podvyživeného psa našli policisté v polovině ledna v přístavku na zahradě domu ve Šternberku, kde bydlela i 49letá žena. "Případem se začali ihned zabývat kriminalisté, kteří mimo jiné zažádali Státní veterinární ústav Olomouc o vypracování znaleckého posudku za účelem stanovení příčin úmrtí zvířete," sdělila mluvčí olomoucké policie Petra Vaňharová.

Podle znalce mělo zvíře žít v naprosto nevyhovujících podmínkách. "Neposkytování potravy a pitné vody u něj vedlo k extrémní vyhublosti, projevující se kompletní ztrátou podkožního tuku a svalové hmoty. K úhynu psa mělo dojít v důsledku dehydratace a dlouhodobého hladovění, s následným selháním vnitřních orgánů," dodala Vaňharová.

[chooze:article;value:500261]

​Hladem měl pes trpět minimálně od listopadu, kdy se o něj měla žena přestat starat. "Olomoučtí kriminalisté ji obvinili ze spáchání zločinu týrání zvířat. Trestní stíhání probíhá na svobodě. V případě prokázání viny a odsouzení jí hrozí, za zvlášť trýznivý způsob týrání zvířete, až šest let za mřížemi," sdělila Vaňharová.

Důvody, proč se žena o psa nestarala, odmítla Vaňharová komentovat. Stejně tak odmítla prozradit, kdo policistům uhynulé zvíře v ženině zahradě nahlásil.

Velká Británie zná nejošklivějšího psa. Vítězkou je fenka Peggy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.