Harry schytal pořádnou facku. Rodina mu korunovaci pěkně osladí

[chooze:gallery;value:31184]

​Po měsících spekulací nakonec princ Harry potvrdil svou účast na otcově korunovaci. Hněvu své rodiny však bude čelit sám, vévodkyně Meghan zůstane raději v Americe. Vypadá to, že oslavy Karlova nástupu na trůn si princ nijak zvlášť neužije, čeká ho totiž pěkně drsné zacházení.

Podle portálu Mirror se ho rodina rozhodla ubytovat ve Frogmore Cottage, kterou mu král před časem odebral. Vévoda ze Sussexu tak bude mít celou dobu před očima, oč se svými neuváženými výroky vlastně připravil. A aby toho nebylo málo, prince čeká v bývalém sídle domácí vězení.

[chooze:article;value:500192]

Příbuzní mu prý odmítli zařídit policejní ochranu, a tak se Harry bude moct z Frogmore Cottage vzdálit pouze na akce, kde budou i ostatní členové rodiny, jejichž bezpečnost je hrazena ze státní kasy. Pokud se princ bude chtít v Anglii zúčastnit jiných akcí, svou ochranku si musí zaplatit sám.

"Pokud se Harry bojí o svou bezpečnost, čelí vyhlídce, že své návštěvy Spojeného království stráví v domácím vězení. Během hlavních událostí bude samozřejmě chráněn policejními důstojníky, ale kdyby chtěl podniknout něco jiného, bude si svou vlastní bezpečnost hradit sám," informoval podle deníku Express bývalý šéf královské ochranky od metropolitní policie Dai Davies.

[chooze:article;value:500023]

Prince navíc čeká dosti chladné přivítání ze strany některých členů rodiny. Jeho bratr princ William s ním nechce vůbec komunikovat a důvod se na něj zlobit má i jeho nevlastní matka Camilla. Podle jedné z jejích přítelkyň Camilla nesla prohlášení v Harryho autobiografii nelibě. "Nereagovala nějakým vzteklým dupáním či skřípěním zubů, spíše obrátila oči v sloup. Samozřejmě, že jí to vadí a že ji to bolí, ale ona si to líbit nenechá," varovala podle týdeníku Sunday Times markýza z Lansdowne.

Mnozí proto očekávají, že se vévoda ze Sussexu v Británii moc dlouho nezdrží. Během slavnostních ceremonií ho příbuzní odsunuli na vedlejší kolej, neukáže se s nimi ani na balkóně Buckinghamského paláce. Navíc se princ nemá zúčastnit ani koncertu, který má po korunovaci následovat.

Harry se vrátil do Británie. Rovnou zamířil k soudu (3/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.