Buckinghamský palác řekl, kdo bude na korunovaci. Nedorazí několik členů rodiny

[chooze:gallery;value:31184]

​Dlouhou dobu se spekulovalo o tom, zda mladší syn krále Karla III. dorazí s rodinou na jeho korunovaci. Buckinghamský palác nakonec ve středu informoval, že se princ Harry zúčastní, uvedl portál BBC.

"Buckinghamský palác s potěšením potvrzuje, že vévoda ze Sussexu se zúčastní korunovační bohoslužby ve Westminsterském opatství 6. května," stojí v prohlášení.

[chooze:article;value:499012]

Chybět ale bude jeho manželka s dětmi. Meghan totiž s Archiem a Lilibet zůstane v Kalifornii, kde rodina žije. Právě nejstarší potomek páru oslaví 6. května čtvrté narozeniny.

Přestože oslavy korunovace potrvají tři dny, podle portálu People se princ Harry objeví pouze na ceremoniálu ve Westminsterském opatství. Bude to však poprvé, co se sejde s rodinou od vydání jeho autobiografie Spare. Blízký Harryho přítel uvedl, že princ chtěl být během tak důležité události po boku otce a vyjádřit mu tak svou podporu.

Po korunovačním obřadu ve Westminsterském opatství se král a královna přesunou slavnostním procesím do Buckinghamského paláce. Během pozdravu z palácového balkónu následně Karel III. poděkuje své nejbližší rodině.

Právě tam už se ale Harry zřejmě neobjeví. Podle Karla III. by totiž měli rodinu reprezentovat pouze její členové, kteří aktivně plní královské povinnosti, píše portál Mirror. K těm už princ totiž nepatří.

Princ Harry se na konci března objevil ve Velké Británii. A zamířil rovnou k soudu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.