ŘSD opravuje Radotínský most. Řidiče tam budou dva týdny trápit kolony

Silničáři objevili praskliny v pásu lamel překrývajícím dilatační spáru na Radotínském mostě ve směru k D1 už před Vánocemi. "Dilatační závěr má životnost od 15 do 20 let. Teď jsme na 13 letech. Je to stav, kdy speciálně v těch pravých jízdních pruzích je extrémní zatížení. Jezdí tam kolem sto tisíc vozidel denně s vysokým podílem nákladů," uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

V úterý ŘSD začalo s opravami. "Probíhají demoliční práce, poté dojde k vyříznutí té poškozené části celého balíku těch lamel. Potom přistoupíme k tomu, že vložíme nový balík lamel do té části a oboustranně je přivaříme," vysvětlil Eduard Cirmon, majitel stejnojmenné stavební firmy.

"I kdybychom dělali výměnu mostní dilatace preventivně, tak technologicky bude trvat stejně dlouho, jako když jí děláme v okamžiku, kdy je už nutná," prohlásil Rýdl.

[chooze:article;value:498753]

Na pražském okruhu lze v místě oprav očekávat dopravní komplikace, rychlost je tam snížena na šedesátku. I dopoledne a mimo dopravní špičku se tam tvoří kolony už několik kilometrů před opravovaným úsekem. "Budeme pracovat po etapách. To znamená, že se dopravní omezení bude střídat. Budeme vždycky zachovávat dva jízdní pruhy pro každý směr," slíbil Rýdl.

S omezením dopravy by měli řidiči počítat přibližně do začátku května, kdy mají být práce na úseku ukončené. "Pracujeme co nejvíc a co nejintenzivněji. S touto technologií to vychází na dva týdny, ale spíš to vypadá na 18 dní," dodal Rýdl.

Podobný problém s dilatačním závěrem je i na dálnici D4 u Staré Hutě. Tam se ale chystá kompletní oprava celého mostu, která má začít v příštích měsících.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.