Pozor na nevyžádané balíky. Obětí podvodu se stala i rosnička TV Nova

Televizní rosnička Anna Bábovská si nic neobjednala, ale na adresu, kde má trvalý pobyt a bydlí tam její příbuzní, jí přišel na dobírku balíček. Švagrová balíček převzala a v dobré víře za něj zaplatila 1 500 korun.

"Neváhala jsem a prostě jsem to převzala. Paní akorát řekla, že tam je dobírka, mě to v tu chvíli nenapadlo, i když o tom podvodu vím a znám ho," vysvětlila švagrová rosničky TV Nova Markéta.

V nevyžádaném balíčku jsou dva detoxikační čaje, tabletky na hubnutí a k nim český návod. Na zásilce je jako odesílatel uvedena polská firma a když si balíček prohlédnete zblízka, podivné je i telefonní číslo příjemce.

[chooze:article;value:498439]

"Telefonní číslo, které tam je uvedené, je vymyšlené. Na první pohled to není číslo, které by měla Anička," sdělila Markéta. "Hned jsem si kontrolovala odesílatele na balíčku a adresa firmy nesedí, takže to bude nějaký podvodník. Paní na zákaznické lince dopravce mi řekla, že se s těmito podvody setkávají," poznamenala moderátorka počasí.

Se stejným typem podvodu se prý ale setkávají i další přepravní firmy. "Takové případy skutečně evidujeme. Měsíčně jde zhruba o jednotky případů," uvedl mluvčí Zásilkovny Kamil Chalupa.

[chooze:article;value:497862]

Třeba pan Dufek z Tanvaldu místo mobilního telefonu našel v zásilce zeleninu. "Byl za rozumnou cenu a přišly mi brambory. Chtělo se mi i plakat na poště," řekl.

O své peníze nepřišel jen díky pošťačce, která mu poradila, aby balíček otevřel přímo na poště. Policie ihned pozastavila platbu a peníze se šťastlivci vrátily na účet.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.