Rapper Coolio měl v krvi smrtící koktejl. Byla to nehoda, tvrdí manažer

Je tomu už půl roku, co ve věku 59 let zemřel americký rapper Artis Leon Ivey junior, který se proslavil pod svým pseudonymem Coolio. Příčina smrti držitele ceny Grammy ale až doposud nebyla známá. Závěry pitvy odhalil koroner v Los Angeles až nyní.

Podle koronera zemřel Coolio na předávkování. Osudným se mu měl stát koktejl různých drog, který si rapper krátce před svou smrtí namíchal. Pitva odhalila stopy heroinu a pervitinu. Hlavním zabijákem však byl fentanyl, píše BBC. Zároveň krátce před smrtí trpěl srdečními potížemi a astmatem.

[chooze:article;value:472485]

Smrt koroner vyhodnotil jako nehodu. O výsledcích pitvy informoval rodinu i zpěvákova manažera, který informaci zveřejnil. Rodina nyní plánuje přípravu dokumentu, který zobrazí Cooliův život i jeho dílo, uvedl Guardian.

Coolio začal s hudbou v osmdesátých letech ještě jako dobrovolný hasič a za svou kariéru nazpíval řadu hitů. Nejznámější z nich je bezesporu Gangsta's Paradise, který se dočkal i svého místa ve filmu Nebezpečné myšlenky z roku 1995.

Jeho největší vášní však nebyla hudba, nýbrž vaření. Kromě své hudební kariéry tak produkoval i internetovou sérii Cookin‘ with Coolio (Vaříme s Cooliem). Vydal i stejnojmennou kuchařku.

Světoznámý rapper zemřel loni v září. Připomeňte si jej v reprotáži:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.