Velká rána pro Harryho a Meghan. Král s nimi už nepočítá ani na balkóně

[chooze:gallery;value:31119]

​Po korunovačním obřadu ve Westminsterském opatství se král a královna přesunou slavnostním procesím do Buckinghamského paláce. Během pozdravu z palácového balkónu Karel III. poděkuje své nejbližší rodině za zasvěcení svých životů veřejné službě a představí vizi své vlády, píše deník Mirror.

Proběhne také oslavný přelet vojenských letadel nad palácem. Vedle královské dvojice vystoupí následník trůnu princ William s manželkou princeznou Kate a dětmi, princi Georgem a Louisem a princeznou Charlotte. Po králově boku stanou i jeho sourozenci princ Edward a princezna Anna se svými protějšky.

[chooze:article;value:497997]

Doplní je také bratranec zesnulé královny Alžběty II. vévoda z Gloucesteru s manželkou. "Král jasně řekl, kdo chce, aby reprezentoval monarchii," zmínil listu zdroj, který zná korunovační plány.

S princem Harrym a jeho ženou Meghan se na balkóně nepočítá. Podle portálu Daily Mail ani nepotvrdili svou účast na korunovaci. "Je zde málo místa pro sentiment, toto je státní událost, nikoli rodinná událost, a je správné, že ve velké veřejné chvíli jsou tam pouze pracující členové rodiny," doplnil zdroj.

Chybět bude také princ Andrew. Ten v minulých letech čelil obvinění ze sexuálního zneužívání nezletilých a upadl v očích krále v nemilost. Zúčastní se korunovačního ceremoniálu, avšak bez oficiální role a uniformy.

Korunovace krále Karla III. se blíží. Camilla bude mít jiný titul:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.