Zemřela sestřenice Karla Gotta. Kamarádka ji našla bezvládnou na podlaze

[chooze:gallery;value:25545]

Koncem března odešla Hana Zímová, která většinu života strávila po boku Slavíkova řidiče Oldy Havránka. Když její partner v roce 2017 zemřel na rakovinu, začala Hana slábnout a její potíže s dýcháním se zhoršily.

Poslední léta ji zdravotní problémy trápily čím dál tím víc. "Musela nosit dýchací přístroj, na který byla napojená. Plíce už jí pracovaly na pouhých šest procent," řekl pro deník Blesk Gottův dřívější kamarád Václav Krhounek.

[chooze:article;value:492597]

Jeho manželka ovdovělé Haně Zímové denně pomáhala. Při jedné ze svých pravidelných návštěv však Gottovu sestřenici našla bezvládně ležet na podlaze. "Našla ji ležet na zemi, honem volala rychlou," popsal Václav Krounek okamžitou reakci své manželky.

Záchranáři odvezli sestřenici Karla Gotta do nemocnice v Rokycanech, kde později zemřela. "Doktoři ženě stejně řekli, že jí pro tu chvíli zachránila život, že stačilo půl hodiny a zemřela na místě," prozradil Václav Krhounek, že jeho manželka Haně Zímové aspoň o několik momentů prodloužila život.

[chooze:article;value:475996]

Hana Zímová žila v domě v Újezdě u Sv. Kříže, který stojí vedle místního hřbitova. Právě tam se nachází rodinný hrob Gottových, kde jsou pochováni i Mistrovi rodiče. Od roku 2017 je v hrobce uložena i urna s ostatky Oldy Havránka, vedle něj navždy spočine i jeho družka Hana. Karel Gott byl jedináček a Hanka byla kromě čtyř Slavíkových dcer už jeho jedinou pokrevní příbuznou.

Uplynulo několik let od smrti Karla Gotta. Jak vypadal jeho hrob na smutné výročí (9/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.