Žádáte o dotace v Nové zelené úsporám Light? Ověřte si, s kým jednáte

"Bohužel zaznamenáváme případy nepovolaných osob vydávajících se za poradce NZÚ Light. Vyžadují poplatek za podání žádosti, případně se snaží prodat žadatelům další služby, které vůbec nesouvisejí s dotacemi na rychlé renovace," informuje ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). "Abychom ochránili naše seniory a další oprávněné žadatele před těmito tzv. šmejdy, naši poradci se budou prokazovat průkazkami. Zájemci o dotace si tak mohou snadno ověřit, že skutečně mají oprávnění poskytovat poradenství k Nové zelené úsporám Light," zdůrazňuje Petr Hladík.

​Poradci programu NZÚ Light poskytují komplexní pomoc s vyřízením dotace. Zájemce provedou celým procesem od výběru vhodných opatření přes podání žádosti až po doložení realizace, potvrdí odborný posudek i závěrečnou zprávu o realizovaných opatřeních.

Ministerstvo životního prostředí sdělilo, že více než 70 % žádostí o dotace se vztahuje na výměnu starých netěsnících oken, což fyzicky představuje přes 100 tisíc oken. Přibližně 20 procent žádostí se týká zateplení fasády, o které je také velký zájem.

"Podle informací ministra životního prostředí se dotační program rozšíří i na další oblasti, jako je například fotovoltaika pro ohřev vody. My všechna tato opatření, která pomáhají domácnostem snížit náklady na energie, samozřejmě vítáme," dodává člen představenstva společnosti Centropol Jiří Matoušek.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.