Češi budou mít blíže exotice. Cestovky zavádějí přímé lety do nových destinací

Ivana Longauerová provozuje malou cestovní kancelář ve Velvarech na Kladensku řadu let. Letošní sezóna podle ní bude i přes krizi jednou z nejlepších. "Můžu říct, že i loňská byla dost úspěšná, že někteří ti lidi necestovali jen jednou, jak jsme byli zvyklí, ale třeba i dvakrát, třikrát," prozradila. 

U jejích klientů je prý nejoblíbenější Egypt, bodují ale i exotické země. "Na českém trhu už je i to, že létají přímé lety. Ušetří to spoustu času, někteří lidé, kteří nemluví [cizím jazykem], se nemusí stresovat s tím, jestli zvládnou přestup," vysvětluje Longauerová. 

Cestovní kanceláře na poptávku reagují a Češi můžou častěji využít přímé linky i do vzdálenějších destinací. "Budeme létat celkem do šesti destinací z Prahy. Bude to oblíbený Madagaskar, Punta Cana, Zanzibar, thajské Krabi a nově do Mombasy, která je v Keni, a na Srí Lanku na letiště Colombo," jmenuje generální ředitel CK Čedok Stanislav Zeman. 

[chooze:article;value:497147]

​Že jsou Češi nejen chalupáři, ale i vášniví cestovatelé, potvrzují další cestovní kanceláře. Přestože klienti přes ně nejčastěji kupují pobytové zájezdy, chtějí prý danou zemi poznat a je obvyklé, že si během týdenního pobytu dopřejí i dva, tři výlety za poznáním.

"Od května otevíráme Jordánsko, kam budeme létat, a které nabízí jak relax u moře, tak i celou řadu památek a kulturních zážitků. Máme nová letoviska v Turecku, ve Španělsku," prozradil mluvčí CK Fischer Jan Bezděk. 

Kvůli vysokému zájmu o dovolené spouští některé cestovní kanceláře prodej i na zimní sezónu dřív, a to od poloviny dubna. I v tomto případě se můžou lidé těšit na novinky. Za lyžováním si budou moci zaletět třeba do tureckého střediska Kayseri.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.