Strážníci v Ostravě zachraňovali tři důchodkyně. Pomohl speciální náramek

V prvním případě aktivovala tlačítko senior linky 84letá žena z Moravské Ostravy. Strážníci ji našli ležet na zemi. Při pádu na zem se bouchla hlavou do topení a už se nedokázala sama postavit. Strážníci tak ženě pomohli vstát a zavolali záchranou službu, která ženu odvezla na traumatologické oddělení.

Ve druhém případě pomoc přivolala 92letá žena z ostravské části Hrabůvka. Strážníkům ale žena dveře neotevřela ani jim přes ně neodpovídala. Z bytu ale slyšeli zvuky. Během chvilky dorazila na místo také ošetřovatelka seniorky, která od bytu měla klíče, a tak strážníky pustila dovnitř.

[chooze:article;value:497119]

Žena si stěžovala na bolesti, které má od doby, kdy spadla na procházce. Přivoláni byli také záchranáři. Ti ženu na místě ošetřili.

Poslední z trojice, která si pomoc přes tlačítko na náramku přivolala, byla 83letá seniorka z Ostravy-Poruby. Žena měla vysoký tlak a závratě. I v tomto případě strážníci neprodleně přivolali záchranáře, kteří po akutním ošetření ženu převezli na kardiologické oddělení. Ostravští strážníci, přes které senior linky fungují, evidují celkem 528 aktivních náramků.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.