Princ Harry se vrátil do Velké Británie. Rovnou zamířil k soudu

Princ Harry se vrátil do Velké Británie, aby vypovídal u soudu ve sporu s vydavatelstvím Associated Newspapers, které stojí například za bulvárním deníkem Daily Mail. Kromě vévody ze Sussexu a jeho manželky Meghan se k hromadné žalobě proti vydavatelství přidal například také zpěvák Elton John, informoval deník Guardian. Celebrity novináře viní z nezákonného shromažďování informací. 

Redaktoři deníku Daily Mail se měli podle žalujících dopustit například odposlouchávání jejich telefonů či interiérů aut, měli nakupovat citlivé informace od policie nebo podvodně získávat zdravotní záznamy z nemocnic a dalších zdravotnických zařízení. Podle vydavatelství jde ale pouze o "prachsprosté pomluvy", doplnila pak britská televize BBC.

[chooze:article;value:495593]

Čtyřdenní stání před vrchním soudem v Londýně ale zatím finální rozhodnutí nepřinese. Pouze poslouží soudci k tomu, aby rozhodl, zda si případ zaslouží hlavní líčení.

Jak připomíná televize Sky News, nejde o jediný soudní spor, do kterého se princ zapojil. Paralelně vede s Associated Newspapers ještě další spor kvůli podle něj lživému článku. Soudí se také s britským ministerstvem vnitra či s vydavatelstvím Mirror Group Newspapers, které vydává deník Daily Mirror.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.