Kontrola potravin na Karlovarsku: Nedostatků bylo jen velmi málo

Nedělní kontrolu zahájil štáb TV Nova v Ostrově nad Ohří v Kauflandu. První kroky směřovaly k ovoci a zelenině. "Veškeré ovoce i zelenina v místním Kauflandu vypadají moc dobře, všechno nekvalitní zřejmě vytřídili," okomentovala reportérka TV Nova Alexandra Zvárová.

Štáb zkontroloval také regál s masem a uzeninami. I tam bylo všechno v pořádku a nenarazil na žádné prošlé nebo zkažené výrobky. Zboží s kratší dobou trvanlivosti bylo oddělené od ostatního a bylo ve slevě.

První zkontrolovaný obchod dopadl vcelku dobře. Štáb se pak přesunul jen do pár metrů vzdálené Normy. "V místní Normě byste nabídku ovoce a zeleniny spočítali na prstech jedné ruky. Kvalita ale nebyla vyloženě špatná a našli jsme jen pár nedostatků," shrnula Zvárová. Paradoxně ovoce a zelenina, která byla ve slevě, vypadala lépe než ta, která byla vystavená.

[chooze:article;value:496684]

​Následoval přesun do Karlových Varů, konkrétně do Penny Marketu. Plesnivé jahody se nedaly přehlédnout. Vedoucí prodejny byla ze zjištění štábu docela v šoku, zboží tam prý totiž kontrolují každé dvě hodiny. K reklamaci se ale postavila správně. "Já vám teď vrátím peníze a rovnou je dám do odpisu," reagovala na dotaz, co s jahodami bude.

Jako poslední navštívil štáb karlovarský Globus. Tam bylo veškeré zboží na jedničku, našel jen jedno přezrálé avokádo. Personál se o něj ale po upozornění bez mrknutí oka postaral a okamžitě ho odnesl.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.