Přímo ke zdroji: Štáb šel na kontrolu do velkoskladu ovoce a zeleniny

Slovo dalo slovo a Kaufland nechal štáb TV Nova nahlédnout pod pokličku přímo do svého skladu. Začalo se v úseku kontroly kvality zeleniny. Krátce před příchodem štábu do skladu v Kauflandu přivezli brambory z českých polí a následuje kontrola, jestli jsou v pořádku.

"To, že se na kvalitu potravin dbá, by měla být samozřejmost, o to více mě překvapilo, že zaměstnanci dokonce brambory namátkově rozřezávají a prověřují je i zevnitř – dobrá práce," okomentoval Zálužský.

[chooze:article;value:496606]

​A pokračuje se dál. Sklad je velký skoro jako dvě fotbalová hřiště a v teplotě kolem deseti stupňů Celsia tam uchovávají téměř 220 druhů ovoce a zeleniny – další zastávkou jsou jablka.

Jablka z českých sadů byla pěkná. Kaufland sází na rychlost. Než se ovoce a zelenina dostane do obchodů, stráví ve skladu nejdéle jeden den. Co neprojde kontrolou, vrátí se dodavatelům. "Celoročně se tak pohybujeme okolo pěti procent," řekl vedoucí oblasti nákupu ovoce a zeleniny Kaufland Jaroslav Strejc.

​"Já odcházím spokojen, musím férově říci, že postupy a proces skladování ovoce a zeleniny mají v Kauflandu na vysoké úrovni. Příští týden mi pak návštěvu svého skladu slíbil řetězec Billa," uzavřel Zálužský.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.