Ruský propagandista spílal v televizi Západu. Jeden z hostů při tom omdlel

Solovjov se občas pustí i do náročných dějinných výkladů, nad kterými obvykle nejeden historik nestačí valit oči. To byl případ i úterního vysílání. Ve svém pořadu na stanici Rossija-1 rozebíral pomoc Spojených států a dalších zemí Sovětskému svazu během druhé světové války.

"Amerika nikdy nemyslela na to, že…" říkal Solovjov. Svoji myšlenku už ale nedokončil. Kamera zrovna zabrala i hosty a jeden z nich, vedoucí Katedry orientálních studií jedné z ruských ekonomických univerzit Andrej Karnejev, se sesunul k zemi.

Někteří z dalších hostů show se k němu hned seběhli, Solovjov volal na produkci, aby do studia zavolala doktora. Karnejeva vyzval, aby zůstal ležet a nesnažil se vstát.

"Velká dávka propagandy, u které musíte hodiny stát, to je občas docela toxická kombinace," komentovala záběry z pořadu na twitteru reportérka webu The Daily Beast Julia Davisová, která se věnuje monitorování ruských médií.

Podobně to komentoval také její kolega Francis Scarr, který se taktéž věnuje informování o tom, jak na válku pohlíží média v Rusku. "Dnešní Solovjovova show byla na jednoho z hostů už příliš. Abych byl fér, někdy se po třech hodinách, kdy to poslouchám, cítím stejně,“ napsal.

[chooze:article;value:495786]

​Sám Karnajev ale vyloučil, že by se mu nevolno udělalo z obsahu programu. "Moc jsem toho nenaspal. Začala se mi točit hlava. Bylo potřeba jít okamžitě do zákulisí, ale myslel jsem, že počkám na konec, odejít během pořadu by bylo nepříjemné. Pak jsem na tři vteřiny ztratil rovnováhu. Všechno je v pořádku, doktoři mě hned po převozu do nemocnice vyšetřili. Moc jsem noc před tím nespal, byl jsem hodně unavený, evidentně to souviselo s tím," řekl pro web Gazeta.ru.

Více o tom, jak se ruská propaganda chystala na válku, zjistíte v reportáži TV Nova:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.