Sociálka v Ústí kontrolovala vyloučené lokality. V přestavěné garáži našla i dítě

Uprostřed zdevastovaného garážového bloku plného odpadků žila trojice dospělých a malé dítě. Z jedné garáže si udělali byt. Obejít se museli bez vody, elektřiny či záchodu. Sociálka věděla, že tam bydleli dva dospělí. Pomoc odmítají.

Žena s dítětem se v příbytku objevila poprvé, když údajně přijela na návštěvu z Postoloprt, kde žije. Podobných situací se v době kontroly stalo více. Úředníci se na místo vrátí ještě za několik dní. Zkontrolují totiž, jestli tam byla žena s dítětem opravdu jen na návštěvě.

"My si samozřejmě přijedeme za pár dní zkontrolovat, jestli tady nezůstává," řekla vedoucí sociálního odboru na magistrátu v Ústí nad Labem Lenka Jaremová.

[chooze:article;value:490812]

Strážníci s úředníky projdou celou vyloučenou lokalitu. Lidem, kteří se rozhodli přežívat v ruinách, nabízejí pomoc. Někteří z nich jsou totiž bez jakéhokoliv příjmu. Nepobírají ani dávky.

"Budeme kontrolovat všechny ulice postupně. Máme s sebou sociálku, která kontroluje, jak lidé bydlí, jestli tam nejsou děti, které žijí v nevyhovujících podmínkách," dodal zástupce ředitele Městské policie v Ústí nad Labem Jan Novotný.

Podle strážníků nejde o poslední podobnou kontrolu. Chystají se i do dalších lokalit v různých částech krajského města.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.