Neplavec skončil na Chrudimsku s autem v rybníce. Zachránil ho silničář

Ve čtvrtek o půl čtvrté ráno to na hladině Nového rybníka jen zabublalo. V tu chvíli šlo o život. "Na tísňovou linku volal muž, že se nemůže dostat ven z vozu a neumí plavat," sdělila mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Nejdřív to vypadalo, že je v rybníce málo vody, jenže vůz začal rychle klesat a bořit se do bahna. Neplavec zpoza volantu vylezl na střechu. A bylo štěstí, že mrzlo. V terénu byli totiž i silničáři a jeden z nich ze zatáčky záhy vyjel. "Řidič sypače se musel ponořit do ledové vody a plavat asi 15 metrů," popsala Horáková.

[chooze:article;value:440286]

Silničář riskoval život, utopil mobil, ale řidiče zachránil. "Řidiči sypače, který se vrhl do ledové vody, a šoférovi osobního vozu hasiči poskytli náhradní oblečení pro tepelný komfort," doplnila Horáková.

Promočeného a vyděšeného šoféra osobáku si převzali záchranáři, ale i on bude v pořádku. "Z člunu jsme prováděli průzkum, zda se na hladině rybníka neobjeví ropné skvrny," uzavřela Horáková. Podle hasičů to byla ukázková záchrana života. Muže ocení a dají mu medaili.

Vytažení osobního vozidla z rybníku:

[chooze:gallery;value:30813]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.