Roční chlapeček polknul žíravinu, ta ho poleptala. Policie zahájila trestní stíhání

Noční můra každého rodiče. Stačila chvilka nepozornosti a na pomoc ročnímu chlapečkovi do obce Ředhošť museli spěchat záchranáři ve vrtulníku.

"Mohu potvrdit, že naše letecká služba zasahovala na Roudnicku u nezletilé osoby s vážným zraněním, kterou transportovala do ústecké nemocnice," sdělil mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. 

[chooze:article;value:494277]

Dítě se podle informací TN.cz dostalo k chemické látce, která slouží například k dezinfekci vody. Pomáhá ale také při léčbě kožních nemocí. Zatímco jako antiseptikum může být látka velice účinná, vnitřně se užívat nesmí. Vyvolává nevolnost, zvracení a potíže s dýcháním. Ve větším množství chemikálie způsobuje také vážné poškození trávicího traktu.​

Chlapečka žíravina poleptala, v ohrožení života by ale být neměl. "Zlepšil se, je stabilizovaný," prozradila TN.cz Jana Mrákotová, mluvčí Krajské zdravotní, která má na starosti nemocnice v sedmi městech na severu země.

Jak se dítě k žíravině dostalo, začala prověřovat policie. "Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti," uvedla v úterý policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.