Putin jen nestraší. Jaderným útokem rozpoutá peklo, varoval ruský politik

Ruský prezident Vladimir Putin vyhrožoval již v několika svých projevech použitím jaderných zbraní. Podle ruského opozičního politika Grigorije Javlinského nejde jen o zastrašování Západu.

"Myslím si, že Putinova jaderná hrozba je skutečná. Jeho slova nejsou pouhým blafem. Použití těchto zbraní je vážné, nejsou to jen výhrůžky, je to skutečný faktor, který musíme v současné době vzít v úvahu," varoval v rozhovoru pro Newsweek Západ Grigorij Javlinskij, který na Rusko naléhá, aby uzavřelo příměří na Ukrajině. Válku totiž přirovnal k jadernému útoku, který šéf Kremlu už skutečně provedl a jímž zabil tisíce lidí.

[chooze:article;value:494541]

Poslední kapka pro ruského prezidenta by podle Javlinského nastala ve chvíli, kdy by se Ukrajina pokusila zpět získat Krym. V tu chvíli by prý Putin neváhal překročit pomyslnou červenou čáru a rozpoutat peklo na zemi. Tomu podle portálu Mirror nasvědčuje i jeho nedávné odstoupení od smlouvy New START, poslední zbývající dohody, kterou Moskva sdílela s USA ohledně omezení atomových zbraní. 

"Pokud bude ohrožena územní celistvost naší země, bezpochyby použijeme všechny dostupné prostředky k ochraně Ruska a našeho lidu. Neblafuji," řekl v jednom ze svých projevů Vladimir Putin. V minulosti šéf Kremlu naznačil, že Západ rozbil celistvost Ruska a popřel samostatnost několika bývalých států Sovětského svazu.

Putin přichází o důležité spojence. Dvě země se obrací k Rusku zády:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.