Seniorka ležela ve vážném stavu v nemocnici. Z trezoru jí tam ukradli úspory

​"Ležela jsem s covidem v kutnohorské nemocnici od 14. února a ukradli mi peníze z trezoru," sdělila TN.cz plačící seniorka Marie K. s tím, že už je doma. "Peníze seberou, uloží je do sejfu, nedají vám ani potvrzení a pak vám řeknou, že to někdo ukradl," upozorňuje důchodkyně.

"Od ostatních pacientů mám informaci, že se tam ztrácejí věci," dodává žena a upřesňuje, že je invalidní po úrazu páteře. "Chodím o dvou holích a je mi 74 let," dodává.

[chooze:article;value:492621]

​Policie ČR potvrdila, že se případem zabývá. "Šetří to kolegové z Kutné Hory. Peníze se nejspíš ztratily 22. února a šlo o 7 000 korun. Probíhá standardní prověřování," říká policejní mluvčí Pavel Truxa.

Podle něj byla seniorka kvůli nemoci vyslechnuta telefonicky. "Sdělila policistům veškeré potřebné údaje, které jsme v počáteční fázi vyšetřování potřebovali," upřesňuje Truxa.

"Máme podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Zajistili jsme kamerové záznamy a otisky prstů. Čekáme ještě na vyhodnocení daktyloskopických stop. A vyslýchají se svědci. Jde o naprosto standardní šetření," uvádí policejní mluvčí.

[chooze:article;value:486007]

​"Po skončení tohoto šetření paní vyrozumíme. Nemám ale informaci, že bychom tam řešili také další podobné případy," dodává Truxa.

Zřizovatelem kutnohorské nemocnice je Středočeský kraj. "Podobné případy se v krajských nemocnicích stávají velmi ojediněle. Vzniklou škodu nemocnice pacientce samozřejmě uhradí a budou za to kázeňské postihy," říká Pavel Pavlík (ODS), náměstek středočeské hejtmanky pro oblast zdravotnictví.

Formálně spadá kutnohorská nemocnice pod tu kolínskou. "Krádež považujeme za selhání jedince. Postupujeme v souladu s policií, nalézt pachatele takového činu se ale většinou nedaří ani nám, ani policii," říká ředitel Nemocnice Kolín Petr Chudomel.

Seniorka uvěřila pouličnímu prodejci. Při placení jí vytrhl peněženku a utekl:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.