Tragédie ve Veľké Lomnici: Máma krátce vyběhla ven, na Jenifer (†3) spadla skříň

Jen na kratičký okamžik vyběhla ven. I tato doba však stačila k tomu, aby na sebe tříletá dívenka z Veľké Lomnice převrhla skříň.

Do pokoje matka vběhla hned, jak uslyšela ohlušující rachot. Jenifer našla nehybně ležet pod převrženým nábytkem. Okamžitě se snažila děvčátko oživovat, bohužel marně, píše portál Nový Čas

Záchranáři nepřijeli

Rodina volala i na tísňovou linku, záchranáři však na pomoc holčičce nevyráželi. "Přijali jsme hovor o úrazu dítěte. Volající však nebyl schopen jej popsat. Následně řekl, že dítě převezou do nemocnice sami a položil to. Takže výjezd se nekonal," vysvětlil mluvčí záchranářů Martin Balko, jehož slova citují i tvnoviny.sk.

Co přesně se v domě v pátek odehrálo, vyšetřují policisté. "Bylo zahájeno trestní stíhání pro usmrcení. Přesné příčiny události se vyšetřují. Více informací zatím nelze poskytnout," informovala prešovská krajská policejní mluvčí Jana Ligdayová.

[chooze:article;value:489777]

​Nešťastná událost zasáhla celou podtatranskou obec. "Bylo to třetí dítě mé sestry. Všichni jsme zdrceni, Jenifer vychovávala i naše rodina," pronesl strýc holčičky Ľubomír.

"Stalo se to v pátek kolem třetí. Všichni jsme se snažili pomoci. Jenifer byla naše princezna. Malá, neposedná. Nádherná holčička. Myslíme si, že si pootevřela dvířka na skříni, snažila se na ni vylézt a tehdy se na ni převrhla. Když jsme ji zachraňovali, ještě měla puls, ale cestou ho ztratila a už se ji nepodařilo oživit. Je to hrozné, co se stalo," pokračoval zdrceně.

Se svou neteří se na sociální síti rozloučila i její teta, která ji měla nesmírně ráda. "Lásko moje. Nemůžu tomu uvěřit. Srdce moje zlaté... Co se ti stalo? Maličká moje parádní, co budu bez tebe dělat, lásko moje? Vrať se mi domů, princezno moje," napsala srdcervoucí vzkaz.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.