Přidrzlý, otevřený a vtipný. Na Novu míří český seriál o pubertě

Seriál Sex O’Clock z produkce Voyo Originál popisuje život jedné zdánlivě normální rodiny ze Zlína, ve které se pořád něco děje. "Konečně je tu český seriál o pubertě! Přidrzlý, otevřený, vtipný a za tím vším závažný. Oceňuji, že producenti zvolili výrazný výtvarný styl, příběh zasadili do Zlína, obsadili nové tváře a těm známým dali role, které nás překvapí a budou bavit," říká ředitel vývoje TV Nova a Voyo Michal Reitler.

Hlavní hrdina Adam (Maxmilián Kocek) doteď řešil především to, kdy už konečně přijde o panictví a jak dopadne jeho taneční kariéra. Jeho otec Michal (Jan Révai) ale zásadním životním odhalením obrátí celé rodině život naruby, přičemž odstartuje řetězec nečekaných událostí, se kterými si musí poradit jak Adamova matka Judita (Petra Bučková), tak jeho sestra (Sára Korbelová) a babička Greta (Jana Švandová).

[chooze:article;value:469747]

​Scénáristka se kvůli seriálu dokonce vrátila zpátky do školních lavic. "Chodila jsem na svůj bývalý gympl, šmírovala v hodinách, zkoumala všechny možné outfity a cpala se svačinou pod lavicí. S touhle exkurzí jsem pochopila, že naši šestnáctiletí přátelé řeší bez pocitu trapnosti své trans kamarády a kamarádky, upřímně je trápí planeta a jestli je konkrétní jedinec hetero, nebo homo je každému upřímně jedno," nastínila Karolina Zalabáková.

Ve skutečnosti ale podle ní dnešní puberťáci řeší to, co si o nich ostatní myslí a jak je hodnotí. "Jejich rodiče jsou naoko otevření, reálně však nervózní z toho, co se jejich dětem honí hlavou a jestli jako rodiče můžou v dnešní nevyhraněné době vůbec uspět," dodává Zalabáková.

[chooze:article;value:493723]

​Matěj Randár, který spolu s ní stojí za scénářem, ji doplňuje: "Postavy seriálu se nacházejí v období soutěžení o to, kdo bude dřív dospělý. Na konci dne ale všichni do jednoho uléhají do svých dětských pokojů a myslí na ten velký zlom, který v jejich životech nastane, až budou mít poprvé sex, až budou mít holku nebo kluka a hlavně, až si budou sebou sami jistí."

V roli 15letého Adama před kamerou debutuje Maxmilián Kocek. "Sex O’Clock je o vztazích mezi dětmi a rodiči, vlastně celkově o vztazích a taky o lásce, sexualitě, problémech a o těžkých rozhodnutích," uzavírá Kocek.

Na první díl seriálu Sex O’Clock se můžete těšit v pátek na Nově a s týdenním předstihem jej můžete sledovat na Voyo.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.