Sněhová apokalypsa v Kalifornii: Závěje i dva metry, část okresů hlásí stav nouze

Panuje stav, jaký tamní obyvatelé nepamatují. A to je další vánice podle předpovědí čekají. Není vyloučené, že se stát Kalifornie letos dočká rekordního množství sněhu. Na mnoha místech platí varování před bouří. Kdo nemusí, nevychází ven. Někde lidé ani nemají na výběr. Kvůli zasněženým cestám se do jiného města v pohoří Sierra Nevada nedostanou.

Po čtyři dny bylo v horách uvězněno i více než 600 dětí, které byly na školním výletě. Zasáhla je jedna z nejsilnějších bouří v historii okresu San Bernardino. Po návratu je rodiče vítali se slzami v očích. Děti zase děkovaly učitelům.

[chooze:article;value:492468]

​Extrémní sněhové podmínky v posledních dnech překvapily i mnoho řidičů. Na silnicích jich uvázlo kvůli bouřím několik stovek. Většinu silnic úřady uzavřely, i tak se ale na cestu řada lidí i přes hrozící nebezpečí stále vydává.

"Osobně bych všem poradil, aby nevycházeli ven, pokud nevědí, jak v tom počasí řídit. Když si svými schopnostmi nejste jisti, nandejte řetězy a hlídejte si informace od úřadů. Snaží se silnice udržet průjezdné a situaci monitorují. Ale když je nebezpečná, zavřou je," uvedl silničář Hunter Susmill.

Kalifornii trápí extrémní počasí už několik týdnů. V nižších polohách se sníh mění v déšť. Půda už je místy tak podmáčená, že v obydlených částech Los Angeles došlo hned k několika sesuvům půdy.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.