Poslední šance podat přihlášku na střední. Letos nastoupí nejvíce žáků za 29 let

Studenti, kteří letos plánují studia na víceletých gymnáziích a středních školách, by měli mít už vybráno. Na většinu škol totiž musí podat přihlášku nejpozději v úterý. Některé školy mají poslední termín vypsaný ještě na středu.

Konečný termín podání přihlášek na studium se týká i některých vysokých škol. Na mnoho z nich se uchazeči mohou ale obrátit ještě v průběhu března a dubna. Jednotlivé školy požadavky s předstihem vyvěsily na své webové stránky.

[chooze:article;value:490633]

Budoucí studenti najdou informace také na stránkách ministerstva školství. Termíny uzávěrek si mohou ověřit například telefonicky na studijních odděleních.

Uchazeči o středoškolské studium mohou zvolit dvě školy. Vybírat lze i ze škol soukromých, kde je šance na umístění poměrně velká. Letos se na víceletá gymnázia a střední školy hlásí demograficky silné ročníky. Na střední školy letos podle ministerstva školství zamíří stotisícový ročník deváťáků. To je nejvíc za posledních 29 let.

Ministerstvo školství pro letošní přijímací zkoušky vypsalo dva termíny konání. Uchazeči o čtyřleté obory včetně nástavbového studia je budou skládat 13. a 14. dubna. Zájemci o šestiletá a osmiletá gymnázia pak k přijímacímu řízení usednou 17. a 18. dubna.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.