Požár stavení na Českobudějovicku! Hasiči vyhlásili 2. stupeň poplachu, škoda půjde do milionů

Požár podle hasičů zasáhnul stavení o dvou obytných částech. V době jejich příjezdu už byla jedna obytná část zasažena požárem v plném rozsahu. Hořelo přízemí, patro i střecha. Hasiči při likvidaci nasadili šest proudů, zřídili čerpací stanoviště a vodu na požářiště dodávali kyvadlově cisternami.

Na místě zasahovaly profesionální jednotky ze stanic Trhové Sviny a Kaplice a jednotky dobrovolných hasičů obcí Kaplice, Velešín, Svatý Jan nad Malší, Římov, Ločenice a Kaplice - Hubenov.

[chooze:article;value:490689]

"Hasiči se zaměřili jak na likvidaci požáru, tak na ochranu nezasažené části stavení. Před 21. hodinou velitel zásahu nahlásil, že se podařilo zastavit šíření požáru," uvedla tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů s tím, že hasiči nezasaženou část domu "odřízli". V domě se podle ní nikdo nenacházel, takže evakuace nebyla nutná.

FOTOGALERIE: Požár usedlosti ve Svatém Janu pod Malší

[chooze:gallery;value:30576]

Kolem půl jedenácté večer byla nahlášena lokalizace požáru, tzn. že požár je cela pod kontrolou zasahujících jednotek a dále se již nešíří. Vzniklá škoda bude podle odhadu přesahovat 3 miliony korun, upřesňovat se bude až po úplném dohašení. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.