Při nehodě letadla zemřel i mladý policista. Žil pro létání, vzpomíná policie

Slovenská policie truchlí pro mladého policistu, který zahynul při středeční letecké nehodě u Trenčína. Jednou ze čtyř obětí pádu letadla byl i Roman Zlatovský. Policistovi trenčínské Pohotovostní motorizované jednotky bylo teprve 25 let.

Na Zlatovského vzpomínají jako na milovníka letectví. "Žil pro létání a bohužel to, co měl nejradši, se mu nakonec stalo osudným. Chtěl se stát pilotem. Miloval, když se mohl vznášet vysoko v oblacích a pozorovat svět z ptačí perspektivy," napsala na facebooku slovenská policie.

[chooze:article;value:491403]

Zlatovský u policie působil prakticky od dosažení dospělosti. Do policejního sboru nastoupil 1. července 2018. "Dávej na nás shora pozor! My na Tebe budeme vzpomínat jako na super chlapa, kolegu a kamaráda," vzkázali mu jeho kolegové.

Nehoda cvičného letadla se odehrála ve středu odpoledne na letišti u obce Trenčianske Stankovce. Malý dvoumotorový stroj typu Diamond DA-42 měl českou registraci. Za neštěstí pravděpodobně mohla závada stroje. Podle svědků se na jednom z motorů přestaly točit vrtule.

Na reportáž TV Nova o neštěstí u Trenčína se můžete podívat zde:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.