Na Harryho s Meghan čeká očistec. Karel chce vzít peníze těm, co nic nedělají

Karel si chce posvítit na příbuzné, kteří nejsou pro královskou rodinu přínosem, ale vydělávají na jejím věhlasu. Panovníkovo rozčarování by se podle znalců britské šlechty mohlo dotknout i Harryho a Meghan.

Jak upozornil portál The News, už třetím rokem se na chodu rodiny nijak nepodílí, přesto stále těží ze svých titulů, které si navzdory úprku do Ameriky ponechali. To by přitom Karel dokázal tolerovat, kdyby jeho syn se svou manželkou na Buckinghamský palác opakovaně nevybíravě neútočili.

Král ale zřejmě chce dát Harrymu poslední šanci a "přísný režim" jako první pocítí princ Andrew. Ten se musel vzdát titulů kvůli obvinění ze sexuálních útoků na mladistvé. "Možnost, že Karel utne svému bratrovi všechny královské výhody a skutečně ho odsune na druhou kolej, je čím dál reálnější," podotkla královská komentátorka Daniela Eslerová.

[chooze:article;value:490003]

Andrewovi prý palác od dubna významně seškrtá apanáž. Dosud pobíral 249 tisíc liber ročně, tedy zhruba 7,7 milionu korun.

Harry s Meghan už sice apanáž nemají, ale za spojení s královskou rodinou zinkasovali miliony od zábavních společností. Dali několik rozhovorů, natočili dokument a princ vydal knížku. Nic z toho nedělali zadarmo.

A pokud v tom budou pokračovat, Karlovi podle Eslerové dojde trpělivost a jen u odebrání titulů nezůstane.

Karlova korunovace začne 6. května, slavnosti potrvají tři dny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.