Medveděv šel ještě dál než Putin. Máme právo bránit se i jadernými zbraněmi, tvrdí

Putin v dlouho očekávaném projevu naznačil, že Rusko se nebude zdráhat použít atomový arzenál, a jeho politický spojenec Dmitrij Medveděv to posléze na svém telegramu řekl bez okolků.

"Všem mocnostem musí být jasné, že pokud chtějí USA porazit Rusko, nevyhneme se konfliktu v globálním měřítku. Pokud chtějí USA porazit Rusko, máme právo se bránit jakoukoliv zbraní, včetně jaderné," vzkázal místopředseda ruské bezpečnostní rady.

Šéf Kremlu znovu kritizoval Západ, a tentokrát ho dokonce označil za viníka války na Ukrajině. Byl to přitom on, kdo 24. února 2022 vydal rozkaz napadnout sousední zemi.

[chooze:article;value:491238]

Rusko rovněž pozastavilo účast na programu jaderného odzbrojování, ke kterému se připojilo v roce 2008 v Praze, připomněla agentura TASS. "Toto rozhodnutí přišlo pozdě, volal jsem po něm už loni," napsal Medveděv.

Putin a Medveděv pracují se smyšleným příběhem, že USA a další země Severoatlantické aliance válčí na Ukrajině s Ruskem. "Dosavadní úvahy amerického establishmentu byly následující: budeme se vám vměšovat do vašich záležitostí, dodáme kyjevskému režimu vydatné množství zbraní, budeme pracovat na porážce Ruska, omezíme a zničíme vás," uzavřel s tím, že Rusko je podle něj neporazitelné.

Putinovi rudne tvář a roste břicho. Škubání v ruce už nemá pod kontrolou:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.