VIDEO: Tady umučili uneseného mladíka. Promluvil člověk ze sousedství

Pekelným způsobem měli 28letého mladíka sprovodit ze světa dva muži, 35letý ze Svitavska a 30letý z Brna. Pardubičtí kriminalisté je obvinili z únosu, týrání a věznění, které jejich oběť nepřežila.

Dům hrůzy byl v Pohodlí na Svitavsku nechvalně proslulý dávno předtím. "Bylo to feťácké doupě, každou chvíli sem jezdili policisté. Nechápu, že toho člověka (obviněného ze Svitavska, pozn. red.) už dávno nezavřeli, byli pro něj i za napadení těch jeho přítelkyň. Rodiče si je potom odváželi, byly celé modré," řekl člověk ze sousedství.

[chooze:article;value:490936]

"Bylo to nepříjemné, táhne se to několik let. Věděli jsme, že se tady děje něco nekalého, ale nikdo s tím nic nedělal. Nedávno tady byla nějaká zásahovka, komando, ale nic. Až teď, co se nám doneslo, že tam měl někdo být vězněný ve sklepě," doplnil.

Zemřelého měla dvojice po fyzickém napadení v létě 2022 v jedné obci na Břeclavsku násilně naložit do auta. 

"Uneseného mladého muže měla dvojice držet svázaného ve sklepních prostorech. Tam ho po dobu několika dalších dnů fyzicky napadali a týrali, i za pomocí různých nástrojů, až bohužel došlo k jeho úmrtí. Těla se únosci zbavili takovým způsobem, aby ho nebylo možné nalézt a maximálně byla ztížena i identifikace při jeho případném nálezu," uvedl vedoucí kriminalista Milan Šimek.

[chooze:article;value:474159]

Sklep se měl stát vězením pro několik dalších lidí. "Již v počátku prověřování této věci jsme zachytili poznatky, že starší obviněný měl ve výše uvedeném domě v Pohodlí na Svitavsku držet a fyzicky napadat další osoby. V domě měla platit jakási pravidla, kdy při jejich porušení měl přijít trest v podobě omezení pohybu, fyzického napadání a tak dále. Napadáni měli být jak muži, tak ženy," pokračoval.

Muži skončili ve vazbě a hrozí jim 8 až 16 let za mřížemi.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.