Muž šel do nemocnice s kousnutím od hmyzu. Od lékařů uslyšel fatální diagnózu

Když se 49letému Daveu Whitfordovi z města Sheffield ve střední Anglii udělalo na zahradě zle, věděl, že něco není v pořádku. "Když jsem vstal, vůbec jsem nedokázal jít rovně," popsal pro deník Daily Mirror. Následující den proto zamířil do nemocnice. Lékaři nakonec usoudili, že za jeho stav může kousnutí hmyzem, které způsobilo infekci vnitřního ucha, jež řídí rovnováhu člověka, dodává pak britský deník Independent.

Jenže stav muže se nezlepšoval. Stále byl malátný a točila se mu hlava. Lékaři jej proto poslali na vyšetření mozku. To odhalilo malý výrůstek, který se doktoři rozhodli sledovat. Po dvou letech pak přišlo rozhodnutí: Nádor roste, je potřeba jej operovat.

[chooze:article;value:485250]

Místo toho, aby operace mužovu situaci zlepšila, se však v podstatě stal opak. Rozbor nádoru totiž ukázal, že jde o mimořádně agresivní a neléčitelnou rakovinu.

"Dávají mi rok až rok a půl života. Možná to bude víc, ale s jistotou to nikdo neví. Když jsem to zjistil, rozbrečel jsem se. Úplně mě to srazilo na kolena," vzpomínal na těžkou situaci. Kvůli nemoci také předčasně oslavil 50. narozeniny. "Narodil jsem se v květnu, tak jsem raději uspořádal oslavu, kdybych se 50. narozenin už nedožil," vysvětlil.

Kromě špatných vyhlídek trápí Davea také ztráta krátkodobé paměti a celková slabost. To je dáno jednak tím, že při operaci přišel o část mozku, jednak také agresivní léčbou zahrnující chemoterapii a ozařování.

[chooze:article;value:485082]

Další problémy už jsou méně závažné, přesto jsou nepříjemné. Po operaci mu stále píská v uchu, kvůli čemuž nemůže spát.

Zdravotní problémy samozřejmě Davea vyřadily z práce. "Dostávám podporu 156 liber (asi 4 000 Kč), ale samozřejmě jsou ty peníze hned pryč. Hodně jsem zhubl a rychle prochladnu, takže víc utratím například i za topení," popsal Brit svou situaci. Jeho rodina se ale nevzdává a vypsala sbírku, ve které se už podařilo vybrat přes 6 500 liber, tedy v přepočtu asi 175 tisíc korun.

Na onkologii je nedostatek zdravotních sester. Musí tak pracovat přesčas:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.