Soud s Ferim pokračuje. Přiznal, že zveřejnění jména oběti byla chyba

Feri ve čtvrtek k soudu přišel krátce před devátou hodinou. Ohradil se proti informování o tomto případu v médiích, přiznal ale, že zveřejnění jména jedné z obětí byla chyba. "Pod tlakem a emocemi jsem volil takováto slova," řekl novinářům. Tvrdí však, že se v tomto případě vše odehrálo konsenzuálně.

Zmocněnkyně poškozených v úterý upozornila, že se bývalý poslanec zveřejněním jména snaží zastrašit oběti. To Feri následně před novináři odmítl.

[chooze:article;value:489678]

Líčení ve čtvrtek pokračuje neveřejně. Výpověď poskytnou dvě poškozené a soudní znalci. V úterý už vypovídal sám Feri, jedna z poškozených i svědkyně. 

Feriho obžaloba viní ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Vzhledem k tomu, že jedné z poškozených bylo 17 let, hrozí mu až deset let vězení. Více o úterním jednání se dozvíte v tomto článku.

[chooze:article;value:463492]

Vyšetřování bývalého politika TOP 09 odstartovaly výpovědi několika dívek z května 2021, které tvrdily, že s nimi měl sex navzdory jejich výslovnému nesouhlasu. Rok nato se údajně pokusil o sebevraždu, skončil v nemocnici s pořezaným zápěstím a břichem.

Feri ve čtvrtek odmítl, že by to souviselo s líčením. "Je to moje soukromá věc a dlužno také říci, že jsem psychicky v pořádku," poznamenal. 

Vyjádřil se také k videu, na kterém říká: "Jsi úplně retardovaná, úplně. A já jsem úplně nahej. Úplně." Poslal ho údajně blízké kamarádce. "Není to posílané nikomu náhodnému. Je to blízká kamarádka, máme spolu dobré vztahy," tvrdí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.