Rodinná tragédie v Ostravě. Senior střelil manželku (77), pak spáchal sebevraždu

Oznámení o postřelené 77leté ženě v rodinném domě v ostravské části Zábřeh policisté obdrželi ve středu mezi čtvrtou a pátou odpoledne. Na místo vyrazilo několik hlídek a zásahová jednotka. Proti střelci ale zakročit nemuseli.

"V této chvíli lze k případu sdělit tolik, že 78letý muž měl zřejmě z osobních vztahových důvodů postřelit svou o rok mladší ženu. Poté měl zbraň obrátit proti sobě," uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

[chooze:article;value:482389]

​Seniorka pokus o vraždu přežila a sama si přivolala pomoc. Kromě policie na místě zasahovaly také dva týmy záchranářů. "Žena utrpěla střelné poranění, byla však při vědomí a se záchranáři komunikovala. Ve vážném stavu ji po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportovali do ostravského traumatologického centra a předali do péče tamních lékařů," řekl k případu mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Případem se nyní zabývají krajští kriminalisté, kteří jej vyšetřují jako pokus o vraždu. "Policisté ověřují, zda muž byl držitelem zbrojního průkazu, a tedy legálnost držení jednotlivých zbraní. Bude nařízena soudní pitva zemřelého muže," doplnila Štětínská s tím, že s ohledem na citlivost případu nemohou poskytnout bližší informace.

Od podobné události uplynulo jen pár dní. V rodinném domě v Litvínově na severu Čech byli nalezení dva mrtví senioři, podle zjištění policie se mělo jednat o vraždu a sebevraždu. Podle souseda se manželský pár měl na tomto konci dohodnout, oba údajně byli vážně nemocní (psali jsme o tom zde).

[chooze:article;value:488751]

Druhý násilný čin v Ostravě za 24 hodin

Rodinná tragédie v Ostravě se odehrála jen zhruba 24 hodin po jiném násilném činu. V úterý odpoledne policisté a záchranáři vyjížděli do hotelu v ostravské městské části Hrabůvka. Mladá žena měla v jednom z pokojů po hádce napadnout svého partnera nožem.

Podle Humpla pobodaný 45letý muž už při příjezdu záchranářů nejevil žádné známky života, přesto se jej pokusili zachránit. "Zranění ale bylo smrtelné a na místě mu podlehl," uvedl.

Ve čtvrtek policejní mluvčí k případu sdělila, že kriminalisté začali stíhat 25letou ženu, kterou obvinili z vraždy, a požádali o její vzetí do vazby. Při prokázání viny jí hrozí 10 až 18 let ve vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.