Fanoušek překvapil Karla dotazem ohledně Harryho. Král se mu vysmál

Okamžik, který trval zhruba deset vteřin, a přesto neunikl pozornosti britské veřejnosti a především tamních médií. Při Karlově středeční návštěvě University of East London na něj před kampusem čekalo mnoho fanoušků, kteří se chtěli přivítat s britským panovníkem. Král si s nimi potřásal rukou a rozdával úsměvy.

https://twitter.com/hrrysgreysuit/status/1623760328176828416?s=20&t=gHrCByZ_fzvL4rHdoDtBPA

Vtom z davu přišla otázka, zda přivede zpět prince Harryho. Karel nejprve přeslechl, koho se dotaz týká, a tak se zeptal: "Koho?" Když fanoušek zopakoval jméno a král si uvědomil, že je řeč o jeho druhorozeném synovi, začal se rozpačitě smát a odvrátil se.

[chooze:article;value:485548]

​Britský bulvární deník Page Six podotkl, že králova překvapivá reakce přichází v době, kdy se diskutuje o tom, zda se princ Harry zúčastní květnové korunovace svého otce. V lednovém rozhovoru pro ITV se princ Harry odmítl k účasti zavázat. "Do té doby se toho může stát hodně. Ale dveře jsou vždy otevřené, míč je na jejich straně," řekl tehdy.

Magazín People tento týden napsal, že podle zdroje blízkého královské rodině Karel chce, aby se Harry zúčastnil slavnostního ceremoniálu. "Je to pro něj významná událost a chtěl by, aby jeho syn byl u korunovace. Rád by měl Harryho zpátky v rodině," řekl zdroj. "Pokud to nevyřeší, bude to navždy součástí jeho vlády. To, že rodinu ponechal rozdělenou. Měl pověst odtažitého rodiče a bylo by pro něj hrozné, kdyby to pokračovalo," dodal.

Složité období britské královské rodiny pokračuje. Může za to autobiografie prince Harryho, která se v lednu objevila v knihkupectvích:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.