Tragédie ve Francii. Při požáru domu zemřela matka a sedm dětí

Požár v domě ve městě Charly-sur-Marne, které leží zhruba 80 kilometrů od Paříže, vypukl po půlnoci. Hasičům ho oznámili sousedé, kteří na tísňovou linku volali před jednou hodinou ráno, řekl pro BFM TV zasahující hasič Jean-Claude Ouguel.

"Kouř se rychle šířil do horního patra," popsal událost. Jeden z hasičů, který na místo dorazil jako první, zachránil vážně popáleného 40letého muže. Plameny se mezitím rychle rozšířily a pohltily celý dům. "Zůstaly jen zdi," konstatoval Ouguel.

S ohněm bojovalo 80 hasičů, uhasit se jim ho podařilo po několika hodinách. Z domu pak mohli vynést matku a sedm dětí, včetně batolete, které se záchranáři pokoušeli oživit. "Hasiči poskytli první pomoc, ale pokusy o oživení byly marné. Bilance je dramatická," uvedl Ouguel.

[chooze:article;value:479640]

​"Požár si vyžádal devět obětí, z nichž osm zemřelo. Mezi mrtvými je žena ve věku okolo 40 let a sedm dětí ve věku od dvou do 14 let. Čtyřicetiletý muž byl převezen do nemocnice Château-Thierry ve vážném stavu, ale mimo ohrožení života," informovalo o tragické události vedení departmentu Aisne.

Podle deníku Le Télégramme požár vypukl ve spodním patře, zatímco rodina spala v horním. Mezi mrtvými dětmi bylo pět dívek a dva chlapci. Čtyři z nich byly nevlastními potomky přeživšího muže, jejich matka je měla z prvního manželství.

Příčina požáru je zatím neznámá a je předmětem vyšetřování. Prefekt departmentu Thomas Campeaux poděkoval všem složkám, které u požáru zasahovaly, a vyjádřil upřímnou soustrast rodině a přátelům obětí.

Nejméně 10 mrtvých při požáru hotelu v Kambodži. Lidé před plameny skákali z oken

Při požáru hotelu v Kambodži zemřelo nejméně 10 lidí (12/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.