Policie obvinila muže z naolejování kolejí na Teplicku. Nelíbil se mu nový dopravce

Policisté rozřešili záhadu naolejovaných kolejí na Teplicku. Podařilo se jim dopadnout muže, kterého obvinili z loňského potřísnění železniční trati olejem. Tehdy se dostal na úseku trati mezi Mostem a Moldavou u obce Hrob vlak do smyku a málem vykolejil.

Muž, kterého policie obvinila, je zaměstnancem drah z Lounska. Jeho motivem měla být podle policistů změna na trati. Dopravu na jednokolejném spojení od prosince zajišťuje firma RCAS, která vystřídala České dráhy. S tím se však obviněný muž odmítal smířit, a měl se tedy pokusit dopravu překazit.

[chooze:article;value:486673]

Jeho čin mohl mít tragické důsledky. "Způsobil obecné nebezpečí, jelikož v místě projela vlaková souprava s cestujícími, kterou nemohl strojvedoucí ubrzdit, a tím mohlo dojít k jejímu vykolejení. Policisté sdělili muži z Lounska obvinění z obecného ohrožení," sdělila mluvčí ústecké policie Ilona Gazdošová.

Olej se na kolejnicích objevil 11. prosince, tedy v den, kdy na trať poprvé vyjel vlak firmy RCAS. Do konce prosince zaevidovali policisté ještě dva případy, kdy někdo navršil na koleje kameny. Obě překážky se objevily nedaleko místa naolejovaných kolejí. Policie však muže z nasypání kamenů na koleje zatím neobvinila. Věc totiž ještě prověřuje.

Chvíle hrůzy ve vlaku. Souprava vjela na namazané koleje, na kopci začala couvat:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.