Obchody odhalily své plány. Chystají nové prodejny i další změny

České obchody plánují pro své zákazníky několik novinek. Oslovili jsme proto největší supermarkety a hypermarkety, aby nám prozradily, co chystají. Podívejte se, co nám odpověděli tři z nich. Ostatní naleznete v dalším článku v příštích dnech.

Kaufland

"Naší prioritou je orientace na zákazníka, nabídka kvalitních a čerstvých produktů za příznivé ceny, prvotřídní zákaznický servis. Nadále chceme expandovat. Každoročně proto plánujeme otevřít v průměru čtyři až pět nových prodejen," sdělila mluvčí Kauflandu Renata Maierl.

Na konci února se bude otevírat nová prodejna v Turnově. "V současné chvíli mohu prozradit ještě město Hustopeče, kde se staví nová prodejna. Ostatní města vám včas sdělíme," vzkázala Maierl.

[chooze:article;value:475347]

"Stávající prodejny postupně modernizujeme a zavádíme nejmodernější technologie napříč celou republikou. Součástí toho jsou i samoobslužné pokladny, K-Scan a Kaufland Card aplikace," uvedla mluvčí. 

V současné době jsou samoobslužné pokladny ve 115 ze 140 prodejen. "Jejich obliba kontinuálně roste a postupně je rozšiřujeme na všechny naše prodejny," doplnila. 

Na lidi, kteří nakupují u samoobslužných pokladen, dohlíží zaměstnanec. U výstupu jsou navíc bezpečnostní brány, u kterých musí zákazník naskenovat účtenku.

Globus

Novinky plánuje i hypermarket Globus. Dočkají se jich v pražských Štěrboholech. Mění se také skenery Scan&Go.

"V obchodním centru EUROPARK Štěrboholy plánujeme v polovině tohoto roku uvést do provozu v pořadí šestnáctý hypermarket s vlastní pekařskou, cukrářskou a řeznickou výrobou či Café (tamtéž jsme loni v říjnu otevřeli i šestnáctou restauraci Globus," informovala mluvčí společnosti Aneta Turnovská.

Hypermarket si zároveň pochvaluje využívání samoobslužných pokladen i nákupů se Scan&Go. "Tyto bezkontaktní formy dohromady tvoří přibližně polovinu všech nákupů. Samoobslužné pokladny jsou využívány ve 30 procentech případů, aplikace Můj Globus spolu se skenery Scan&Go pak představují cca 20 % z celkového počtu nákupů," poznamenala Turnovská.

[chooze:article;value:476424]

Pochlubila se i modernizací skenerů a kombinaci s aplikací. "Technologie jsme propojili tak, aby zákazník mohl udělat v aplikaci nákupní seznam a ten se zobrazuje i na displeji nových skenerů. Po naskenování se položka z nákupního seznamu odškrtne. Tedy stejně, jako to umí mobilní aplikace," sdělila Turnovská.

Na inovace při nakupování se společnost chce zaměřit i nadále. "Průběžně pracujeme jak na nových funkcích, tak na zlepšování bezpečnosti. Zároveň se snažíme zákazníkům tyto úpravy transparentně komunikovat a udělat vše pro to, aby měli přehled o ceně a množství zboží, a nákup tak probíhal k jejich spokojenosti," oznámila mluvčí.

Penny Market

Penny Market hodlá otevírat v příštích týdnech několik prodejen. "Aktuálně máme po celé republice na 410 prodejen. V průběhu letošního roku otevřeme minimálně 15 nových," oznámil mluvčí Tomáš Kubík. "V nejbližších týdnech se na novou prodejnu mohou těšit například zákazníci v Zásmukách, v Pardubicích či v Praze," doplnil.

Plánují také obnovit prodejnu v Chodově na Sokolovsku. Ta vyhořela vloni v listopadu. Podle policie za to mohl mladík, který se snažil nabít si telefon. "Z naší strany děláme maximum proto, abychom výstavbu nové prodejny dokončili v průběhu letošního roku. Oceňujeme, že také vedení města naši snahu podporuje," poznamenal Kubík.

[chooze:article;value:475680]

Letos také hodlá společnost zvýšit počet samoobslužných pokladen. Ty jsou zatím ve 30 prodejnách. "Hlavním důvodem zavádění samoobslužných pokladen je zvýšení celkového počtu pokladen a tím pádem možnost odbavení vyššího počtu zákazníků ve stejné době. Samoobslužné pokladny nabízí možnost rychlého odbavení pro zákazníky s menším nákupem. Zároveň dáváme zákazníkům možnost volby pro využití jimi preferovaného způsobu odbavení," vysvětlil Kubík.

Velký zájem o samoobslužné pokladny je podle něj ve větších městech. "V menších městech naopak zákazníci upřednostňují osobní kontakt s pokladní," upozornil.

Prodejnu na Pardubicku zachvátil požár. Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů (3/1/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.