Problémy s elektřinou, stojící vleky. Lyžování v sobotu komplikoval silný vítr

Sobotní dopoledne a parkoviště na Bílé v Beskydech bylo plné. Lyžovat přijela i paní Lucie s rodinou a kamarády. "Přijeli jsme karavanem z Olomouce a jsme tady na víkend. Byl problém sem dojet, protože jsme zůstali viset v kopci. Ale dorazili jsme a je to tady super," pochvalovala si.

Karavanem to prý vyjde levněji a nemusí řešit ubytování. "Na období od jarních prázdnin máme prakticky plno už od podzimu," sdělila Veronika Kovalová z Apartmánů na Faře. "Aktuálně je situace taková hektičtější. Od nového roku je to pak už náhoda, když se podaří najít nějaký volný termín," uvedla recepční hotelu Bauer Mirka Gajdičiarová.

A plno hlásí také v restauracích. "Dnešek je trochu vytíženější, máme mnoho zákazníků, ale zvládáme to dobře," řekl jeden z oslovených číšníků.

[chooze:article;value:487866]

​Velké fronty na lanovku ale štáb TV Nova neviděl. Lyžařů je méně, než provozovatelé čekali. "Určitě počasí lidi odradilo, nebo měli komplikace s dopravou," sdělil vedoucí skiareálu Bílá Jaroslav Vrzgula. "Je zmrzlá krusta na sjezdovkách a je třeba tam dávat pozor," upozorňoval záchranář Horské služby ČR Tomáš Kubačák.

Po deseti letech také funguje sjezdovka v Budišově nad Budišovkou. "Dneska jsme se potýkali s menším problémem, ráno nám nešla elektřina. Nicméně lidé začali chodit, ski areál se pomalu plní," pochvaloval si dopoledne místostarosta Pavel Jílek.

Vítr a sněžení by měly ustávat, a tak by se měly podmínky pro lyžování v dalších dnech výrazně zlepšit.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.