Počasí na horách přeje lyžařům. Skiareály otevírají další sjezdovky

Zatímco řidiči kvůli sněžení a silnému větru trpí, lyžařská střediska se těší na přívaly návštěvníků. Na vrcholcích Krkonoš a Šumavy ve středu napadlo kolem 30 centimetrů sněhu, v Orlických, Jizerských a Krušných horách 20 a v Jeseníkách kolem 10 centimetrů.

I ve čtvrtek může napadnout až 25 centimetrů nového sněhu. Padat by měl také o víkendu a slábnout by měl i vítr. Některé skiareály proto před víkendem rozšiřují provoz a připravují se na nápor lyžařů.

[chooze:article;value:487590]

Napříč republikou je ke čtvrtku otevřeno 64 % sjezdovek. Například na Klínovci bude od pátku otevřeno zhruba 19 kilometrů tratí. "Ještě budeme otevírat vlek P pro děti a začínající lyžaře. A pak tam budeme na Neklidu přidávat vlek Karásek," popsal ředitel Skiareálu Klínovec Petr Zeman.

Na Králickém Sněžníku leží v současné době 60 až 100 centimetrů sněhu a v lyžařském středisku Dolní Morava můžete jezdit na všech sjezdovkách. V Peci pod Sněžkou je otevřeno 12 z 15 kilometrů sjezdovek a lyžovat můžete až na 75 centimetrech sněhu.

V pondělí navíc začne pro střediska jedno z nejsilnějších období roku, a to jarní prázdniny. Ty po týdenních turnusech potrvají až do druhé poloviny března.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.