Na Vysočině se čelně srazily dva kamiony. Policie silnici uzavřela

Hned třikrát za jednu noc vyjížděli hasiči z Vysočiny k dopravním nehodám. Kvůli špatnému počasí havarovali řidiči častěji. Všechny nehody se naštěstí obešly bez jediného úmrtí.

Nejstrašidelněji vypadal střet dvou kamionů nedaleko Stonařova na Jihlavsku. Oba náklaďáky se tam střetly čelně. Na místo nehody krátce po jejím ohlášení okolo páté hodiny ráno vyjeli profesionální hasiči z Třeště doprovázeni jednotkou dobrovolných hasičů ze Stonařova.

[chooze:article;value:487270]

Oba řidiči se při srážce zranili. Jeden z nich byl navíc nebezpečně zaklíněn ve své kabině. "Jednu zraněnou osobu museli hasiči z havarovaného vozidla vyprostit s pomocí hydraulického nářadí," sdělila mluvčí vysočinských hasičů Petra Musilová.

Silnice je v místě nehody stále neprůjezdná. Hasiči oba havarované kamiony zabezpečili proti požáru. Museli také řešit masivní únik nafty z nádrží obou náklaďáků, které se při nehodě poškodily.

Počasí dělalo problémy i jinde na Vysočině. První velké problémy se sjízdností silnic se podle policie objevily okolo půl třetí ráno na Žďársku. Zasněžené silnice začaly krátce nato trápit i Pelhřimovsko, Jihlavsko, Třebíčsko a Havlíčkobrodsko. "Velké problémy jsou hlášeny i u exitu 90 na dálnici D1 u Humpolce," prozradila mluvčí vysočinské policie Michaela Lébrová.

[chooze:article;value:486798]

Perný den mají také hasiči z Pardubického kraje, kteří už od časného rána řeší nehody způsobené počasím. "Zasahujeme u dopravních nehod, které jsou doslova rozeseté po celém kraji, a odstraňujeme jejich následky. Buďte opatrní," vyzvali na twitteru pardubičtí hasiči.

Ne všichni řidiči však měli stejné štěstí v neštěstí jako ti z kamionů u Stonařova. V pondělí odpoledne se dostalo do smyku auto nedaleko Habrů na Havlíčkobrodsku. Osobní auto se srazilo s návěsem protijedoucího kamionu, který auto vyhodil mimo silnici.

Řidič modrého peugeota při vážné nehodě utrpěl velmi těžká zranění. Záchranáři ho museli letecky transportovat do nemocnice, nestihli to však včas a nešťastný řidič svým zraněním na cestě podlehl. 

Na fotografie z ranních dopravních nehod se můžete podívat zde:

[chooze:gallery;value:30196]

Dopravní nehoda u Branišovic si vyžádala jeden život. Spolujezdec na místě zemřel:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.