Žena trpí vzácnou nemocí. Za rok jí prsa vyrostla o čtyři velikosti

Ženu z Austrálie trápí vzácná nemoc, kvůli které jí nekontrolovatelně rostou prsa. Za jediný rok se její vnady zvětšily o čtyři velikosti. To s sebou přineslo nemalé obtíže, jako jsou bolesti zad, krku a ramen. Kvůli tomu musela 27letá Pamelia vyhledat lékařskou pomoc.

Doktor jí oznámil, že trpí nemocí, které se říká gigantomastie. Projevuje se právě nezvyklým růstem prsou. Z toho důvodu se obvod jejího hrudníku zvětšil ze 100 centimetrů na 130 centimetrů. Nemoc může způsobit více faktorů. Na vině mohou být hormonální změny, léky či autoimunitní onemocnění.

[chooze:article;value:470313]

Jaká je příčina nemoci právě u Pamelie, zatím doktoři nevědí. Vzhledem k tomu, že trpí také syndromem polycystických ovárií, který se projevuje tvorbou množství cyst na vaječnících, lékaři nyní zkoumají, zda může tento syndrom souviset s gigantomastií.

Australanka plánuje operaci, během které by jí lékaři prsa zmenšili. Existuje ale riziko, že po krátké době opět narostou do současné velikosti. Kromě bolesti, kterou jí nemoc způsobuje, se musí Pamelia potýkat s řadou dalších nepříjemností.

Má například problém najít vhodné oblečení. Změna vizáže má navíc negativní dopad na její psychiku. "Myslím, že začínám vypadat hrozně. Mám tendenci držet se spíš doma. Moje duševní zdraví tím utrpělo," svěřila se Pamelia webu The Mirror.

@misspamelia Send help, my back hurts #fyp #fakebody ♬ оригинальный звук - Аленка

Žena se rozhodla upozornit na svou nemoc prostřednictvím sociálních sítí. Snaží se zvýšit povědomí o této nemoci a doufá, že by to mohlo přinést více pochopení. Setkala se totiž už s posměchem a nemístnými narážkami.

"Samozřejmě se vždycky najde nějaký hnusný komentář, ale z větší části mám pocit, že to lidem otevřelo oči. Gigantomastie je vzácný jev, takže o něm většina lidí neví," dodala Pamelia. Žena má sedmiletého syna Pagana. Doufá však, že by před operací mohla mít ještě jedno dítě, píše web Leicestershire.

[chooze:gallery;value:30133]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.