Vědci spočítali, kdo je nejhezčí. Řecký ideál krásy splňují hlavně herci

V antickém Řecku se často používal pojem, který se nazývá "zlatý řez". Prostřednictvím matematických vzorců se Řekové snažili nalézt "božský poměr" v číslech. Například v umění nebo fotografii se jedná o ideální proporční rozdělení mezi různými délkami. Výzkum se snažil najít takovou tvář, která by tomuto zadání nejvíce odpovídala. Záleží především na proporcích a umístění očí, nosu a brady.

[chooze:article;value:486384]

​Londýnský plastický chirurg Julian De Silva, který patří k nejvýznamnějším kapacitám v oboru, se rozhodl použít technologii mapování tváří, aby nalezl tu, která by nejlépe obstála ve starověkých standardech krásy, informoval deník Daily Mail

​Na prvním místě se umístila 34letá hvězda seriálu Bridgertonovi, herec Regé-Jean Page. Jeho tvář odpovídá řeckému zlatému poměru krásy na 93,65 procenta. Nejvyšší podíl získaly jeho oči, nejméně procent dostal za nos.

​Hvězdný Thor neboli Chris Hemsworth skončil druhý s 93,53 procenta. Také tento herec bodoval hlavně díky očím, ale jeho nos získal "pouhých" 87 %.

Na bronzovém místě se umístil herec Michael B. Jordan s 93,46 procenta. Hvězda filmu Černý panter bodovala hlavně díky své bradě a nosu. Jeho slabinou jsou podle antických Řeků rty.

[chooze:gallery;value:30162]

​Další místa

Na dalších místech se umístili zpěvák Harry Styles (92,3 %), fotbalista Jude Bellingham (92,22 %) a herec Robert Pattinson (92,15 %). Bodoval také Chris Evans, George Clooney nebo Dwayne Johnson.

Pokud bychom chtěli vytvořit nejdokonalejšího muže, tak by podle výzkumu měl nos a čelo Roberta Pattinsona, oči a bradu Harryho Stylese, ústa Chrise Evanse a tvar tváře Chrise Hemswortha.

Podobné metody zkoumání aplikoval doktor i na tváře slavných žen. Z výsledků vyplývá, že nejkrásnější ženou světa je supermodelka Bella Hadid. Do první pětice se dostaly také Beyoncé, Amber Heard, Ariana Grande a Taylor Swift.

Kvůli touze po kráse mají české děti psychické problémy. Podívejte se na reportáž:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.