Fronty v Chanově i na horách. O volby byl obrovský zájem

V Pohořelicích z okresu Brno-venkov přišlo hodinu před uzavřením volebních místností volit 65 procent občanů. Vranovice uvedly v jednom okrsku 66 procent a v dalším přes 70 procent. Zatímco ve Svaté z Berounska uvedli po 14. hodině 79procentní účast. V Žebráku, který je také ze Středočeského kraje, uvedli o čtyři procenta méně.

O větším zájmu než v minulém kole informuje Dubenec. Milíkov z Frýdeckomístecka uvádí, že hlasovací lístky odevzdalo přes 71 procent oprávněných voličů. "Už v sobotu ve 13:30 byla naše volební účast přes 75 procent," říká mluvčí Prahy 6 Jiří Hannich. Více než 73 procent občanů hlasovalo v Praze 11.

[chooze:article;value:486888]

​Některá média informovala o rekordní účasti z městské části Mostu Chánov, kde se před volebními místnostmi tvořily fronty. Nakonec tam k volebním urnám přišlo 38 % voličů.

Fronty se tvořily také před volebními místnostmi v některých horských střediscích včetně krkonošského Špindlerova Mlýna, hlasy zde odevzdalo 1 918 voličů, což představuje volební účast 242 %. Ve městě tradičně volí řada návštěvníků hor na voličský průkaz, v sobotu se zde navíc konaly závody Světového poháru v lyžování.

Pavel po příjezdu do Fora Karlín: Předpokládáme, že se přijde podívat více lidí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.