Můj muž se vždy postará, řekla Babišová. Pavlová by chtěla žít slušně a důstojně

Petr Pavel, nebo Andrej Babiš (ANO). Jeden z nich se v sobotu večer stane budoucím prezidentem. Česko získá i novou první dámu, roli zastane buď Eva Pavlová, nebo Monika Babišová. 

Předvolební kampaň byla náročná nejenom pro jejich manžele, ale i pro ně samotné.

"Budu na tu dobu vzpomínat jako na trochu abnormální, a to vzhledem ke dvěma věcem. Jednak jsme zažili spoustu spontánních a neskutečných pozitivních reakcí od lidí, kteří nás podporovali, od dobrovolníků, kteří pro nás sbírali podpisy. Až po tu situaci, která byla teď nedávno, takovou tu emočně vyhraněnou a s osobními útoky nepříjemnou. Takže v dobrém i ve zlém," prohlásila Pavlová.

[chooze:article;value:486510]

Babišová se rovněž cítí rozpolceně. "Na jedné straně jsem se potkala s neskutečně milými lidmi na manželových výjezdech, na druhé straně jsme měli bohužel strach o život. A hlavně mě zaskočilo, že lidé mezi sebou nedokáží komunikovat. V dnešní době se někteří lidé musí bát dát najevo svůj názor, protože se bojí, aby nepřišli o práci a nebyli lynčováni. Jsem z toho dost smutná a zaskočená," uvedla.

Od Pavlové se dočkala upřímného souhlasu. "Já určitě (se těším na konec kampaně) a hlavně kvůli tomu, co říkala paní Monika. Snad skončí období těch nepokojů a rozhádané společnosti a postupně se dostaneme do normální situace, kdy budeme všichni v klidu pokračovat dál," řekla.

Slavit budou obě bez ohledu na výsledek. "Už se nemůžu dočkat sobotního večera. Já budu slavit za každou cenu. Také doufám, že se po víkendu všichni vrátíme k normálním životům a dokážeme tady společně žít a respektovat se navzájem," doufá Babišová.

[chooze:article;value:486670]

Poslední slovo k voličům tentokrát nepronesli kandidáti, šanci přesvědčit váhající dostaly jejich drahé polovičky.

"Je to hrozně těžké, protože já tu mediální situaci, není to moje parketa. Chtěla bych se na voliče obrátit v tom duchu, že připomeňme si slova naší hymny a zkusme se podívat na Českou republiku jako na náš společný domov, ve kterém bychom mohli důstojně a slušně žít dál. A poprosila bych vás, abyste přišli k volbám," vzkázala Eva Pavlová.

"Myslím si, že mého manžela nemusím představovat, že už ho asi všichni znají. A nevím, jestli všichni vědí, ale už 10 let fungujeme v nadaci a pomáháme lidem. Můj manžel vstoupil do politiky s tím stejným cílem, aby mohl bojovat za lidi, aby jim mohl pomáhat, aby měli lepší život a aby tady vždycky byl pro ně. Když půjdete k volbám, podpoříte mého manžela, vždycky za vámi bude stát a postará se," uzavřela Monika Babišová.

[chooze:gallery;value:30129]

Volební vysílání TV Nova

Pátek 27. ledna
5:55 Snídaně – speciál o volbách, TV Nova a TN Live
14:00 Otevření volebních místností, TV Nova a TN Live
Sobota 28. ledna
13:00 Kontinuální vysílání k výsledkům voleb, TV Nova
13:00 Kontinuální vysílání s vlastním obsahem, TN Live
Neděle 29. ledna
20:00 Rozhovor s budoucím prezidentem, TV Nova a TN Live
Rozhovor s budoucím prezidentem bude překládán do znakového jazyka

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.