Příšerná smrt. Ochránci našli ohroženého orla oběšeného na rybářském vlasci

Záchranná stanice Bartošovice obdržela ne příliš obvyklé oznámení. Ve větvích modřínu opadavého na Opavsku měl viset orel mořský. "Nedalo nám to a vyrazili jsme do terénu situaci prověřit a skutečně, v koruně mohutného modřínu viselo ve výšce zhruba 25 metrů bezvládné tělo orla mořského, které se ve větru mírně houpalo," nastínil vedoucí zařízení Petr Orel.

Poté, co se ochráncům podařilo dostat se do takové výšky, je čekal ještě větší šok. "Tento exemplář orla mořského měl kolem krku omotaný rybářský vlasec i s olůvkem. Vlasec se při dosednutí na strom zachytil o větev a orlice se následně oběsila," popsal Orel smutný skon majestátního zvířete, které podle všech indicií viselo na stromě necelý měsíc. 

[chooze:article;value:454133]

​Záchranná stanice Bartošovice se podle něj už setkala s řadou zranění a úrazů především vodních ptáků, kteří se nějak zapletli s rybářským náčiním. Tento případ je podle nich ale rarita. Ochránci poté zjistili, že šlo o 15letou samici, která se narodila v Polsku.

Smutná událost se stala na Opavsku v blízkosti vodárenské stanice, kde je ale sportovní rybolov zakázaný. "Orlice tedy musela přiletět s vlascem na krku z větší vzdálenosti," uzavřel Orel.

[chooze:gallery;value:30087]

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.