Kandidáti neodpočívali ani v neděli. Po bohoslužbě pokračovali v kampani

V neděli dopoledne oba prezidentští kandidáti přišli v doprovodu svých manželek na Pražský hrad. Jeden ze dvou manželských párů bude v areálu možná za dva měsíce bydlet. Oba na Hrad tentokrát přivádí mše připomínající 30. výročí samostatné České republiky.

"Já jsem nechodil na mše, které měly církevní charakter. Na ty, které měly souvislost se státností nebo oslavou Dne veteránů, jsem chodil pravidelně," přiznal se Petr Pavel.

"Je to velmi důležitá mše, takže jsme přišli. Chtěl bych, aby přestala ta nenávist a zloba, kterou teď vidíme. Je to příležitost se zamyslet," sdělil Andrej Babiš.

[chooze:article;value:485853]

V katedrále svatého Víta byli i končící prezident Miloš Zeman s manželkou nebo neúspěšný kandidát na prezidenta senátor Pavel Fischer (nez.). Po bohoslužbě na Pražském hradě se Andrej Babiš přesunul do Sokolova, kde ho čekala soukromá akce. Detaily ale odmítl prozradit.

Podle informací TV Nova tam měl natáčet video, které umístí na sociální sítě. Než na západ republiky vyrazil, dali si na zahřátí s manželkou po více než hodinové mši v katedrále svařené víno. To Petr Pavel si i přes chladné počasí vyšel nalehko.

Po mši Pavel zamířil do své kanceláře na Pankráci. Tam se svými spolupracovníky řešil program kampaně a věnoval se také médiím. "Já jsem během těch dvou dní, které jsem strávil se spoustou lidí, asi od někoho chytil nějaký bacil, takže jsem se včera dával dohromady," prozradil Pavel. Babiš měl mít v sobotu také klid, nakonec v poledne vystoupil před novináři s informací o výhrůžkách rodině.

Štáby TV Nova zjišťovaly, co mají kandidáti na programu v pondělí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.