Policisté naháněli řidiče 60 kilometrů. Divokou honičku zastavil až semafor

Na semaforech je třeba občas zastavit, způsob jednoho řidiče se ovšem příliš nedoporučuje. Černý mercedes sloup semaforu přepůlil a zůstal v něm zaražený. Kola částečně ve vzduchu. Rána to musela být pořádná.

Auta si ráno všiml jiný řidič na 60 kilometrů vzdáleném dálničním nájezdu u Lovosic. Kličkovalo prý, jako by za volantem seděl někdo namol opilý. "Na místo okamžitě vyrazili policisté a snažili se tohoto podezřelého řidiče zastavit. Ten ale nedbal výzev k zastavení a snažil se policistům ujet," sdělil mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Silný vůz dokázal po dálnici ujíždět desítky kilometrů. Až když se ocitl v hlavním městě, začal souboj s policisty prohrávat. Nejdřív si poškodil kola, pak narazil do jiného auta a nakonec ho zastavil náraz do semaforu. Řidič pak už jen vypadl ze dveří.

[chooze:article;value:484705]

Policisté ho na místě zajistili a zjistili, že není pod vlivem drog ani alkoholu. Komunikace ale i tak byla těžká. Devatenáctiletý mladík mluvil jen německy, což nikdo z policistů neuměl. Nakonec se ale ukázalo, že důvodem ujíždění byla nejspíš absence řidičáku.

Na stejné křižovatce se vzápětí stala další nehoda. Auto tam srazilo chodce. Buď řidič nebo chodec, možná i oba, zřejmě věnovali větší pozornost mercedesu namotanému na semaforu než tomu, co se děje před nimi.

Odnesl to každopádně chodec. "Devětatřicetiletý muž utrpěl úraz hlavy a měl zlomenou dolní končetinu. Záchranáři ho po ošetření a zajištění transportovali do nemocnice Na Bulovce," řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Mladík z mercedesu je podle policie zatím podezřelý z přestupku. Nepříjemné vysvětlování ho asi čeká doma. Auto totiž prý patřilo jeho otci.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.